Friday, January 29, 2010

Beer Festival i Berlin

Luksus hoteller i Berlin, hvilket betyder luksus hotel i Berlin i dansk og øl haver er meget berømt over hele verden. Verdens længste ølhave er i Berlin - Berlin Øl Fest.

Ølhave (fra det tyske "Biergarten") er en open-air område, hvor drikkevarer, (helst øl), og tilberedt mad serveres. Det er normalt knyttet til et alkoholproblem etablering som et offentligt hus eller en tysk øl hal, der på steder som München kan tjene stort antal kunder.

Den største traditionelle øl haven i verden er det Hirschgarten (lit. rådyr haven) i München (8000 pladser), der stadig tilbyder en lille dyrehave. Udtrykket ølhave (Biergarten) er blevet en generisk betegnelse for udendørs områder, hvor øl er serveret, og mange lande i hele verden har drukket virksomheder med en vedhæftet ølhave.

Kendetegnene for en traditionel ølhave omfatte træer (ingen parasoller), træbænke (ingen plastik havestole), grus seng og solide måltider.

Berlin-Beer Festival, i Berlin, Tyskland er hjemsted for verdens længste ølhave. Over en million mennesker samles hvert år i august i den tyske hovedstad for at drikke øl, spise pølser, og fejre Tysklands kærlighed til hver Weizen, Kölsch, og Bock du kan forestille dig. Mile-lange ølhave kan prale af 1.200 forskellige sorter af øl fra 180 forskellige bryggerier i Tyskland (selvfølgelig), Tjekkiet, Belgien og UK.

Traditionelt øl blev brygget i vinteren og opbevares i kolde kældre - dette har ført til de mere almindelige i dør øl restauranter kaldes Bierkeller (øl kælder). Mange øl kældre har lignende tilbud som fælles i en ølhave - en af de største er den Hofbräukeller i München.

Mens ølhave meste har erstattet det traditionelle navn for øl kælder i Bayern i slutningen af det 20. århundrede sker det, at de fleste øl restauranter i Tyskland vil fortsætte med at bruge navnet øl kælderen også for deres knyttet sommer udendørs områder - med henblik på differentiering Det er undertiden opkaldt Terasse (Terrasse) af øl kælder.

I Japan er udendørs øl haver nyder stigende popularitet, med mange fundet på tagene af stormagasiner.

I USA er en af de tidligste og mest populære, var øl haver Castle Garden på batteriet på sydspidsen af Manhattan Island i New York. Det havde tidligere været et fort, og senere blev en biograf, den første indvandring station (forud Ellis Island), en meget populær offentlige akvarium, og endelig et nationalt monument.

Der er mere end 50 luksus hoteller i Berlin, der giver de bedste luksus-service og øl haver.